Stadsomroepen


Wat doet een stadsomroeper

In een tijd zonder kranten of computers, verkondigde een stadsomroeper het nieuws. Goede en slechte berichten gaf hij met luide stem door aan de gemeenschap.

Vandaag de dag is een stadsomroeper nog steeds waardevol. Gestoken in een prachtig pak brengt hij de nieuwtjes, zonder tussenkomst van scherm of papier. Wat raakt meer dan een persoonlijke mededeling, op rijm gebracht en op zo’n manier dat je én vermaakt wordt én de nodige informatie krijgt?


Waar is een stadsomroeper van mooie waarde

  • In de stad verleidt hij de mensen een evenement te bezoeken en wijst hen de juiste weg.
  • Hij verkondigt wie er arriveren op een bruiloft en kan als ceremoniemeester verschillende onderdelen plechtig en met humor aan elkaar praten.
  • Op  stijlvolle en boeiende wijze kleurt hij een opening, om eventueel later in de stad reclame te maken.
  • Op een markt of braderie kan hij vertellen wat waar is en de nieuwste aanbiedingen omroepen.

Ervaring

Sjoerd is de afgelopen zes jaar een van de stadsomroepers van het Gebroerders van Limburgfestival in Nijmegen. Hij volgde via deze organisatie een cursus. Als stadsomroeper heeft Sjoerd diverse evenementen geopend en op festivals het publiek vermaakt en informatie geboden. De roepen, altijd verrassend en stijlvol, maakt hij op maat. Ook het kostuum sluit aan bij de specifieke gelegenheid en de wensen van de opdrachtgever. Sjoerds stem is zo getraind dat hij een grote groep mensen kan toespreken. Daarbij maakt hij tussen de roepen door muziek.


Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen
  1. Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen
  2. Avoyure (Long Life)- King Ayisoba Ft Sjoerd // Muziek in verhalen
  3. Prince Buju ft Sjoerd – In the War // Muziek in verhalen