De Stad in Afrika

Project Info

Publiek Bovenbouw
Aantal Personen Max. 50 personen

Beschrijving

Veilige Haven

Professor Slijpteen weet het zeker: in Afrika worden de steden veel te groot. Na het lezen van ontelbare boeken, meent hij dat mensen in de dorpen moeten worden tegengehouden als ze naar de stad willen. Als hij een uitnodiging krijgt om in Ghana over zijn plannen te vertellen, vertrekt hij voor het eerst naar Afrika. Op straat in hoofdstad Accra krijgt hij de schok van zijn leven: zoveel mensen, lawaai, auto’s, geuren. Hij vlucht zijn hotel in en weet twee dingen: 1) ik heb gelijk en 2) ik kom dit hotel niet meer uit. Dit lijkt een veilige oplossing, maar in het hotel is hij niet alleen. In het restaurant van ‘Safe Heaven’ ontmoet hij een bijzondere vrouw. De gesprekken met haar brengen de professors ideeën aan het wankelen. Op de dag van de lezing, neemt hij een onverwacht besluit.

Weg in de Stad

Animata en Thabo zijn verliefd op elkaar. Heerlijk, wat fijn voor ze, zou je denken maar nee. Animata is een Koeloe en Thabo is een Zaffer. Koeloe’s zijn nomaden en Zaffers zijn landbouwers en die kunnen elkaar niet luchten of zien. Dat wordt ze zeer duidelijk gemaakt door hun beide families. Hun liefde is te sterk en daarom besluiten ze samen hun geluk te vinden in de grote stad. Ze worden opgevangen door neven en nichten, die het prima vinden dat ze samen door het leven gaan. Al gauw vinden ze werk en ze krijgen zelfs een vergunning voor het houden van een geit. Het gaat best aardig, maar dan ontmoeten ze twee Nederlandse toeristen die het echte Afrika willen zien.

 

Een interactieve voorstelling, door Sjoerd en de Ghanese actrice en danseres Mathilda d´Souza. Over raar en gewoon, wereldbeelden die omvallen en de kracht van liefde.

Avoyure (Long Life)- King Ayisoba Ft Sjoerd // Muziek in verhalen
  1. Avoyure (Long Life)- King Ayisoba Ft Sjoerd // Muziek in verhalen
  2. Prince Buju ft Sjoerd – In the War // Muziek in verhalen
  3. Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen