De Kracht van Verhalen

Met mijn verhalen wil ik mensen laten genieten in het hier en nu. Ook wil ik wetenswaardigheden meegeven. Via de lach opent zich het hart en komt plezier én kennis naar binnen. Verhalen kunnen nog meer…..

Een verhaal kan kracht geven. Jezelf, een ander of een groep. Een goed verhaal houdt je levend.

Met een verhaal kun je oorlogen beginnen. Een goed verhaal kan vrede brengen.

Een verhaal kan droefheid en wanhoop tot gevolg hebben. Hoeveel mensen denken zichzelf niet in de put, vanwege een verhaal dat in zichzelf oeverloos herhalen. Kinderen in een moeilijke thuissituatie, kunnen gaan geloven dat er geen ander verhaal bestaat. En niet meer geloven in een mooie wending.

In zo´n geval kan een ander, met een ander verhaal tegengas bieden. Een ander verhaal, met uitzicht op een happy end. Een ander die niet tot je spreekt via een scherm, maar oog in oog, van mens tot mens. Een verteller die spreekt én luistert.

Met mijn verhalen en muziek wil ik tevens bezieling geven. Nooit is het leven of een situatie uitzichtloos. Zelfs aan een dode stronk, kan nog een groen twijgje groeien. Een kernwaarde van vele religies en ook van het humanisme. Mijns inziens de kern van ieder mens. En als iemand dat even vergeten is, kom dan op verhaal.

Groet,

Sjoerd van der Goot

Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen
  1. Improvisation – Sjoerd with Menoj Roekalea // Muziek in verhalen
  2. Avoyure (Long Life)- King Ayisoba Ft Sjoerd // Muziek in verhalen
  3. Prince Buju ft Sjoerd – In the War // Muziek in verhalen